Ptujčan.si

Domov Forumi POGOVORNIK ali Z upravljalci mesta pogrešam dialog na temo … Mag. Vlasta Stojak – hvala za dialog …

Oznake: 

Pregleduje 0 odgovor na temo
  • Avtor
    Prispevki
    • #476
      Samo M. Strelec
      Keymaster

      Za ptujcan.si sem se pogovarjal z direktorico občinske uprave, mag. Vlasto Stojak.
      Hvala, gospa Stojak, za vaše odgovore!
      Hvala za dialog.

      1. Na kaj ste kot direktorica občinske uprave v preteklem letu najbolj ponosni?
      Izpostavila bi nekaj dejstev in sicer, da smo uspeli znotraj občinske uprave vzpostaviti zaupanje in sodelovanje, saj so se spremembe v vodstvu občine odražale pri vseh zaposlenih. Odločili smo se za razvoj notranje organizacije in sprejeli Odlok. S skupnimi močmi smo pridobili občinski prostorski načrt, postavili smo Vizijo in strategijo MO Ptuj za novo 10- letno obdobje ter pričeli tudi z oblikovanjem strategij za mlade in starejše. To so pomembni temelji za uravnotežen nadaljnji razvoj.

      2. Katere tri, štiri velike cilje imate kot direktorica za leto 2016 oz. drugače: po čem boste ob koncu leta ocenjevali, ali je bilo leto 2016 uspešno ali ne?
      Vzpostaviti učinkovitejšo notranjo organizacijo, kar se mora odražati pri storitvah za občane in podjetja, ustanoviti podjetniški inkubator za mlade in pridobiti prva podjetja, v sodelovanju z Domom upokojencev pričeti z izgradnjo oskrbovanih stanovanj in vzpostavitvijo dnevnega centra za starejše na Ptuju, prodati stanovanja v mestnem jedru in napolniti poslovne prostore v mestnem jedru, kar bo mesto oživelo.

      3. Kaj nam, občanom sporočate, svetujete: Kako lahko mi, navadni občani najlažje so-oblikujemo svojo občino v letu 2016?

      Vedno so dobrodošli predlogi in skupno iskanje rešitev, seveda konstruktivno in v dialogu. Pogledov na rešitve je toliko, kot je občanov, zato je potrebna strpnost in sodelovanje pri določanju rešitev in prioritet. Seveda pa lahko vsak občan prispeva že s tem, da razmišlja in deluje v dobro svoje soseščine in razvoja občine, s svojim ustvarjanjem pripomore k naši prepoznavnosti in sodeluje pri skupnih dogodkih.

Pregleduje 0 odgovor na temo
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.