Ptujčan.si

Domov Forumi Koalicija 2015-2018 Staro mestno jedro Opis projekta "Staro mestno jedro"

Pregleduje 0 odgovor na temo
  • Avtor
    Prispevki
    • #311
      Samo M. Strelec
      Keymaster

      Kratek opis vsebine projekta: Staro mestno jedro je potrebno oživiti in okrepiti dejavnosti. Omogočiti festivale in dogajanja v mestu. Grajski hrib je potrebno povezati z mestnim jedrom do reke Drave in postaviti arheologijo na vidno mesto. Potrebno je urediti tržnico in jo primerno vključiti v ponudbo. Z lastniki nepremičnin v starem mestnem jedru je potrebno doseči dogovor o uporabi in vzdrževanju kapacitet v dobrobit razvoja mestnega jedra. V mestnem jedru je potrebno postopno urediti lokale in stanovanja ter omogočiti možnost najema ali nakupa tudi ne vzdrževanih in obnove potrebnih objektov z namenom oživitve in naselitve. Promet v starem mestnem jedru se omeji z dogovorjenimi zaprtimi conami in dostopnimi zunanjimi parkirišči, tako da bodo stanovalci imeli dostop, prebivalci pa urejeno mestno jedro kot sprehajališče in prostor z različnimi vsebinami.
      Način izvedbe: Oblikuje se interdisciplinarno projektno skupino, ki bo pripravila operativni načrt izvedbe, upoštevajoč tudi že opravljene študije.
      Projektni cilji: Zaprta cona za promet v mestnem jedru, zapolnitev lokalov v občinski in privatni lasti, prodaja ali najem neprofitnih stanovanj v mestnem jedru, ureditev turistične poti na relaciji: grad – mestno jedro – Drava (v povezavi s P&R parkiriščem), postavitev arheoloških eksponatov v mestu.
      Roki: Proces naj poteka v fazah.

Pregleduje 0 odgovor na temo
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.